Glada änkan - Malmö

Glada änkan - Malmö

År 2020 var det meningen att Nöjesteatern skulle fira 80 år som hus med en oförglömlig operett, som spelats på världens största scener – Glada Änkan! Jumileumsföreställningen har flyttats till hösten 2021.

Glada Änkan hade premiär i december 1905 och har sedan dess förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler.

Glada Änkan utspelar sig i 1900-talets första decennium i det glada Paris. Den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari, spelad av Frida Engström, har lämnat sitt hemland och lever ett lättsamt liv med beundrare från hela världen. Baron Zeta från hemlandets ambassad har fått i uppdrag att ombesörja att den unga änkan gifter sig med en pontevedrisk herre för att säkerställa att arvet stannar i hemlandet.

Den mörke och vackre Greve Danilo Danilovitj, spelad av Thomas Järvheden, är den som anses lämplig för uppdraget – något han själv inte är lika förtjust. Danilo är en ung man som gärna spenderar nätterna på parisiska nattklubben Maxim i sällskap av nattklubbsägaren Emanuell, spelad av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

I rollen som den lättsamme och muntre Monsieur Lapidius ser vi Jan Malmsjö.

För Danilo borde kärlek vara en del av ett äktenskap och han gör sitt bästa för att, istället för att själv gifta sig med Änkan Glawari, åtminstone se till så att ingen annan heller gör det. Danilo och Hanna upptäcker snart att de har något gemensamt och inte helt oproblematiskt finner de varandra i det glada Paris. Men räcker det för ett giftermål?

Bokningen stängdes 2021-11-26 00:00
Skriv ut ikon
Avgått 2021-11-26

3 dagar

Boka via
Malmö med Wapnö Julmässa
Klicka här >> 2021-11-26