Wapnö Julmässa - 1 dag

Wapnö Julmässa - 1 dag

Stor julmarknad på Wapnö och besök hos "Tomtekonstnären" Lena Petersson

Wapnös fantastiska miljö och de ca 150 utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld med julens delikatesser.​Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och inte minst julens alla dofter.

I Wapnö Magasin möter du en del av landets skickligaste hantverkare. Det julpyntade korsvirkesmagasinet är fylld med bruks – och prydnadsföremål som vittnar om ett unikt hantverkskunnande från både nya och gamla utställare. Även andra våningen på mejeriet är fyllt av genuint hantverk, vackra kläder, smycken mm.

Mängder av delikatesser – känn dofterna, smaka och njut!
I växthuset framför gårdsbutiken och ute på mässområdet hittar du en mängd spännande delikatesser, mest från gårdsbutiker och småskaliga producenter, allt av hög kvalitet. Här handlar du som man gjorde förr, då det alltid skulle provsmakas en bit korv, ost, sill eller godis, du har producenten framför dig och kan ställa frågor om varan och dess ursprung. Passa på att handla speciella läckerheter till julbordet!

Vi besöker Lena Peterssons butik Rit & Målerigården i Tvååkerstrakten. Det blir kaffe och ostsmörgås och dessutom finns det möjlighet att handla i butiken som har massor av tomte/julmotiv (se länken). Färden fortsätter sedan till Julmässan vid Wapnö Gård. Utöver julmässan så kan du se den stora mjölkkarusellen som har plats för 60 kor, och mejeriet som. Under besöket på Wapnö blir det risgrynsgröt och skinksmörgås. Under hemresan stanna vi på Björkängs vägkrog.

Tider på resp. plats cirka
Rit & Målerigården (inkl. kaffepaus): ca 1 timma
Wapnö: ca 3,30

Hemkomsttider, cirka:
Kungsbacka, ca 16.30
Göteborg, ca 17.00
Alingsås, ca 17.50
Vårgårda, ca 18.05
Vara, ca 18.30
Lidköping, ca 19.00
 

Bokningen stängdes 2021-11-27 00:00
Skriv ut ikon

795 kr / person

Avgått 2021-11-27

1 dag


I priset ingår:
• Bussresa
• Förmiddagskaffe med ostfralla
• Besök i Rit & Målerigården
• Entré till Wapnö Julmässa
• Risgrynsgröt och skinksmörgås 

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum hpl A 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 06:55
Alingsås, Göteborgsvägen7/Pendel-P 07:10
Floda, Preem/CirkleK 07:25
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Kungsbacka, hpl Tingberget riktn. Särö 08:30