Vallarna Falkenberg - Skrot Hopp & Kärlek

Vallarna Falkenberg - Skrot Hopp & Kärlek

En ensemble full av publikfavoriter på Sveriges vackraste utomhusscen

Förra årets succéföreställning på Vallarnas friluftsteater följs i år upp av ännu en skrattbuskis, signerad Pär Nymark, denna gång med Mikael Riesebeck som parhäst i manusskrivandet. Det blir en galet rolig och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, kärlek och naturligtvis också lite hembränt. På scen ser vi publikfavoriterna Annika Andersson, Mikael Riesebeck, Claes Månsson, Jojje Jönsson med flera, redo att bjuda på sommarens absolut skrattigaste föreställning.

Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad, som en gång blomstade, men numera blivit mer av en skrotfirma. Firman drivs av en lätt dysfunktionell raggarfamilj bestående av en tuff manhaftig kvinna (Annika Andersson) och hennes hopplösa son (Mikael Riesebeck) som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en skrot med sin mamma.

På skroten bor även den ständigt rökande småpilska raggarmormorn (Jeanette Capocci) som, när hon inte hackar på sin dotter, stöter på varje karl som sätter sin fot gården.  Affärerna som numera mest består av att sälja hembränt, stöldgods och metallskrot går inget vidare och familjen hotas av vräkning av kommunen.

I ett desperat försök att rädda situationen lägger raggarmamman familjens sista slantar på ett stort parti koppar, stulet från SJ – som hon planerar sälja vidare till den lokala gangstern ”Slaktar-Lasse” (Claes Månsson). För att ställa till det ytterligare får dessutom den prydliga familjen Svensson samma dag fel på bilen under en resa ner mot Köpenhamn och tvingas söka hjälp hos raggarfamiljen på skroten.

Det blir minst sagt en kulturkrock när de båda familjerna möts. Inte blir det lättare av att dottern i familjen Svensson och raggarsonen fattar tycke för varandra, eller att mormor bestämmer sig för att förföra herr Svensson, eller att den livsfarlige Slaktar-Lasse dyker upp för att hämta sin koppar. Som grädde på moset besöker den snubblande olycksdrabbade skattmasen (Jojje Jönsson) skroten för att en gång för alla reda upp skatteproblemen.

Det blir en galen och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, massor av skratt och naturligtvis också lite hembränt. 

Avresa på morgonen. Vi gör lunchpaus innan vi ser "Skrot Hopp & Kärlek" på Vallarnas friluftsteater, som ligger naturskönt vid Ätran. På området finns restaurangbod och Birgers Bubblande Boogie Bar. Efter föreställningen åker vi tillbaka till respektive hemort.

Föreställning: 15.00 - 17.30 inkl. paus

Preliminära hemkomsttider:
Kungsbacka ca 18.45
Göteborg ca 19.15
Floda ca 19.45
Alingsås ca 20.00
Vårgårda ca 20.15
Vara ca 20.40
Lidköping ca 21.10

Skriv ut ikon

995 kr / person

2023-08-05

1 dag


I priset ingår:
• Bussresa
• Biljett till Vallarnas friluftsteater

Tillägg

Brev per post 25kr

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum hpl R/S 09:30
Skara, Busstation 09:55
Vara, Resecentrum 10:30
Vårgårda, Resecentrum hpl X 10:55
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 11:10
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 12:00
Kungsbacka, Onsalamotet E6/Circle K 12:30