Blomsterlandet Holland

Blomsterlandet Holland

Holland på våren är en njutning för alla sinnen. Färgglada, blommande fält med tulpaner och andra lökväxter samt blomsterparken Keukenhof i all sin prakt.

I Amsterdam åker vi på en kanaltur. På denna resan får du uppleva Bloemencorso, ett fantastiskt Blomstertåg mellan Noordwijk och Haarlem. Vi bor centralt i Bremen och i Haag. Möjlighet att besöka det berömda konstmuseet Mauritshuis,  den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag och Madurodam som är Holland i miniatyr.

Dag 1 Hemorten–Bremen
Vi reser söderut och via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden tar vi oss till Bremen för övernattning på vårt centrala hotell vid centralstationen. Middag på kvällen på hotellet, och sedan finns det möjlighet att promenera i den gamla stadsdelen. 

Dag 2 Bremen–Blomstertåget–Haag
Via den 30 km långa Afsluitdijk, vallen som skiljer Nordsjön från Ijsselmeer kommer vi in i hjärtat av Holland. Vid minnesmonumentet gör vi en paus. Därefter besöker vi den charmiga lilla staden Volendam där vi tar en lunchpaus. Sedan besöker vi det världsberömda Blomstertåget som är en kortege mellan Noordwijk och Haarlem. Haag är vår hemort i Holland. Vi samlas sedan till gemensam middag på vårt centrala hotell.Dag 3 – 4 Holland i all sin prakt
I Holland ser och upplever vi mycket under vår vistelse.
Givetvis besöker vi blomsterparken Keukenhof och åker en kanaltur i Amsterdam. Med vår centrala boende i Haag har du även möjlighet att uppleva residensstaden på egen hand. På kvällarna har du möjlighet att äta middag på egen hand på någon trevlig restaurang.

Amsterdam – Här väntar en båttur längs de många trädkantade kanalerna, broar och fantastiska hus med sina smala karakteristiska gavlar mot gatorna.  

Keukenhof - Vi besöker blomsterparken Keukenhof med sina 7 miljoner blomsterlökar som är planterade för hand. Av dessa är 4,5 miljoner tulpaner fördelade på 100 olika sorter. Först blommar krokus följt av påskliljorna och några tidiga tulpansorter, sedan kommer liljorna och hyacinterna. Tulpanernas prakt ser man från andra delen av april och till början av maj.
Haag - Residensstaden i Nederländerna.
Här finns bl.a. regeringsbyggnaderna och de kungliga slotten samt Fredspalatset med Europadomstolen m.m. Den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag hör till sevärdheterna, och
Madurodam är ett Holland i miniatyr med många kända byggnader i skala 1:25. Det berömda konstmuseet Mauritshuis ligger bara några hundra meter från hotellet. En tur ut till den gamla bad- och kurorten Scheveningen gör man lätt med spårvagn.

Dag 5 Haag–Giethoorn–Bad Oldsloe
Vi besöker den charmiga lilla byn Giethoorn – ett Hollands Venedig, med ett stort kanalsystem. Här tar vi lunchpaus och det ges även möjlighet att åka en kanaltur. Vi fortsätter sedan till Bad Oldsloe där vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6 Bad Oldsloe–Hemorten
Efter frukost och utcheckning beger vi oss hemåt. Vi kör samma resväg som på utresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Framåt kvällen är vi åter hemma med våra sinnen fulla av alla intryck och många fina minnen i bagaget. 

Bokningen stängdes 2023-04-21 00:00
Skriv ut ikon

8 395 kr / person

Avgått 2023-04-21

6 dagar

I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum
• 5 frukostbufféer
• 3 Middagar
• Entré till Keukenhof
• Kanaltur i Amsterdam
• Besök i Giethoorn
• Besök vid Blomstertåget
• Besök hos en ost- och träskomakare
• Färjeöverfarter
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg:  2 400kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Skara, Busstation 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum hpl A 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 06:55
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:10
Floda, Preem/CirkleK 07:25
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Kungsbacka, Onsalamotet E6/Circle K 08:30
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, ForSea term. bussincheck 11:15

Hotell

Bremen, InterCity 2023-04-21
Haag, Babylon Hotel 2023-04-22
Bad Oldsloe, Good Morning 2023-04-25

Valuta: Euro
Pass: Ja

Haag, Babylon Hotel