Blomsterlandet Holland

Blomsterlandet Holland

Holland på våren är en njutning för alla sinnen. Färgglada, blommande fält med tulpaner och andra lökväxter samt blomsterparken Keukenhof i all sin prakt.

I Amsterdam åker vi på en kanaltur. På denna resan får du uppleva Bloemencorso, ett fantastiskt Blomstertåg mellan Noordwijk och Haarlem. Vi bor på centralt hotell i Haag. Möjlighet att besöka det berömda konstmuseet Mauritshuis,  Madurodam som är Holland i miniatyr och den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag.

Dag 1 Hemorten–Bremen
Vi reser söderut och via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden tar vi oss till Bremen för övernattning. Middag på kvällen.

Dag 2 Bremen–Blomstertåget–Haag
Via den 30 km långa Afsluitdijk, vallen som skiljer Nordsjön från Ijsselmeer kommer vi in i hjärtat av Holland. Vid minnesmonumentet gör vi en paus. Därefter besöker vi den charmiga lilla staden Volendam där vi tar en lunchpaus. Sedan besöker vi det världsberömda Blomstertåget som är en kortege mellan Noordwijk och Haarlem. Haag är vår hemort i Holland. Vi samlas sedan till gemensam middag på hotellet.

Dag 3 – 4 Holland i all sin prakt
I Holland ser och upplever vi mycket under vår vistelse.
Givetvis besöker vi blomsterparken Keukenhof och åker en kanaltur i Amsterdam. Med vår centrala boende i Haag har du även möjlighet att uppleva residensstaden på egen hand. På kvällarna har du möjlighet att äta middag på egen hand på någon trevlig restaurang.

Amsterdam – Här väntar en båttur längs de många trädkantade kanalerna, broar och fantastiska hus med sina smala karakteristiska gavlar mot gatorna.  

Keukenhof - Vi besöker blomsterparken Keukenhof med sina 7 miljoner blomsterlökar som är planterade för hand. Av dessa är 4,5 miljoner tulpaner fördelade på 100 olika sorter. Först blommar krokus följt av påskliljorna och några tidiga tulpansorter, sedan kommer liljorna och hyacinterna. Tulpanernas prakt ser man från andra delen av april och till början av maj.

Haag - Residensstaden i Nederländerna.
Här finns bl.a. regeringsbyggnaderna och de kungliga slotten samt Fredspalatset med Europadomstolen m.m.
Madurodam är ett Holland i miniatyr med många kända byggnader i skala 1:25. Den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag hör också till sevärdheterna liksom konstmuseet Mauritshuis. En tur ut till Scheveningen vid kusten gör man lätt med spårvagn.

Dag 5 Haag–Giethoorn–Ahrensburg
Vi besöker den charmiga lilla byn Giethoorn – ett Hollands Venedig, med ett stort kanalsystem. Här tar vi lunchpaus och det ges även möjlighet att åka en kanaltur. Vi fortsätter sedan till Ahrensburg där vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6 Ahrensburg–Hemorten
Efter frukost och utcheckning beger vi oss hemåt. Vi kör samma resväg som på utresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Framåt kvällen är vi åter hemma med våra sinnen fulla av alla intryck och många fina minnen i bagaget. 

Bokningen stängdes 2022-04-22 00:00
Skriv ut ikon

Från 7 390 kr / person

Avgått 2022-04-22

6 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum
• 5 frukostbufféer
• 3 Middagar
• Entré till Keukenhof
• Kanaltur i Amsterdam
• Besök i Giethoorn
• Besök vid Blomstertåget
• Besök hos en ost- och träskomakare
• Färjeöverfarter
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg: 1 900 kr

 

Tillägg

platsbokning 400kr

Påstigningsorter

Skövde, HPL Daggkåpevägen(Ekevägen) 03:30
Skara Busstation 03:55
Lidköping HPL R/S 04:15
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Floda,Preem/Cirkle K 05:50
Skara, Busstation hpl M 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum hpl A 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 06:55
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:10
Floda, Preem/CirkleK 07:25
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Varberg ;Björkäng Vägkrog 08:15
Kungsbacka, Tingberget hpl B 08:30
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, ForSea term. bussincheck 11:15