Almunecar  ✈

Almunecar ✈

​Följ med på långsemester med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn!

Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, det lata strandlivet och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

Dag 1
Vi reser till Spanien och trevliga Almuñécar

Om du bokat anslutning (se avreseorter & tider nedan) kommer din transport och hämtar dig för färd till Landvetter. Vi flyger från Landvetter med SAS direkt ner till Malaga . Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension (frukostbuffé och middagsbuffé).

DAG 2 – 14
Almuñécar

Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott och här finns en botanisk trädgård med en fågelpark. Man kan också göra lite längre utflykter på egen hand med lokalbussen. Är man till exempel intresserad av romdestillering kan man åka till Motoril där det även finns ett olivmuseum att besöka.

UTFLYKTER

Malaga
Denna heldag spenderar vi i Andalusiens huvudstad. Genom staden flyter floden Guadalmedina som delar upp staden i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Det var här som Pablo Picasso föddes. Picassomuseet öppnade 2003 och här finns många av konstnärens verk samlade. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. 280 SEK. Start ca 09:00- åter ca 17:00.

Frigiliana och Nerja
Idag gör vi en halvdagsutflykt med besök i Nerjagrottorna som varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög som bildats av vattnet som droppar till stalaktiter från taket och stalagmiteter på marken. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by. 400 SEK. Start ca 09:00- åter ca 14:00.

De vita bergsbyarna Las Alpujarras
Denna heldag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar. 280 SEK. Start ca 08:30-Åter ca 17:00

Dag 15
Vi lämnar Spanien och reser hem

Vi tackar för denna gång! Men de som vill hinner säkert med ett morgondopp eller en promenad längs stranden innan vi tar farväl till Almuñécar för denna gången. Vi säger väl på återseende och reser mot Malaga och flygplatsen. Vårt plan landar på Landvetter.

Resan är ett samarrangemang med Resemakar´n.

Bokningen stängdes 2023-02-27 00:00
Skriv ut ikon

Från 10 990 kr / person

Avgått 2023-03-07

15 dagar

Inkluderat i resan:

  • Flyg Landvetter - Malaga
  • Transfer flygplatsen - hotellet i Spanien
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension (frukost o middag)
    inkl. vin & bordsvatten till middagar.
  • Reseledarservice
     

Anslutning till Landvetter bokas som tillägg. 

Tillägg

Anslutning Alingsås 295kr
Anslutning Lidköping 395kr
Anslutning Skara 395kr
Anslutning Vara 325kr
Anslutning Vårgårda 295kr
Utflykt De vita bergsbyarna 280kr
Utflykt Frigiliana och Nerja 400kr
Utflykt Malaga 280kr

Hotell Helios ★★★★

Hotellet har perfekt läge på stranden San Cristobal.
500 meter från centrum, men direkt utanför vårt hotell finns det gott om restauranger och "turistshopping".

På hotellet finns uppvärmd pool, takterass med magisk utsikt över havet och bergen.

Hotellet har restaurang samt en trevlig bar med underhållning på kvällarna. 

Spa med bastu mot tillägg. På vårt hotell ordnas med massor av aktiviter utöver våra utflykter. Promenader, olika spel och bad står på programmet. På kvällarna är det oftast levande musik eller någon annan ”happening” i baren. Kylskåp & hårtork finns på samtliga rum.

Säkerhetsfack kostar 15 Euro/vecka (deposition 10 Euro) Det går att hyra badhandduk i receptionen mot ett litet tillägg. Tvättservice finns på hotellet mot tillägg.

Standardrummen vi använder ligger på sidan av hotellet och har balkong.