Berlin - Vår närmaste världsstad!

Berlin - Vår närmaste världsstad!

Färden går till världsstaden Berlin där vi ser spår från det uppdelade Europa. Åren har gått sedan Tyskland enades och åter blev en nation.

Vi upplever en stad i ständig förvandling där den forna glansen är åter. Världsstaden Berlin bjuder på en skön mix av kultur, shopping och bra kvällsliv. Vi bor på centralt belägna Mark Apart Hotel***+ bara några steg från shoppingen i gamla väst. Under resan finns möjlighet att följa med på stadsrundtur och kvällsutflykt. Självklart har vi någon av våra kunniga reseledare med på resan till Berlin!

Dag 1
Hemorten - Berlin
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för morgonfika på Björkängs Vägkrog utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Vi är framme i Berlin ca kl 19:30. Då kankse det passar med Berlins "nationalrätt" Currywurst! Ca 75 mil.
Under resan gör vi ett kort shoppingstopp på någon av gränshandlarna för inköp. Stoppet görs normalt på utresan.

  

Dag 2-3
Berlin - Tysklands stolta huvudstad

Två hela dagar i Berlin till eget förfogande! Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från KaDeWe det stora varuhuset i gamla Västberlin, runt varuhuset trängs alla andra butiker. Vi bor mitt i smeten alltså! Vill du så ordnar vi fina utflyker såsom stadsrundtur och en gemensam middag.

  

Dag 4
Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 20:00 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

 

Foto:
Berthold Helgesson
Pererik Nyberg
Bokningen stängdes 2022-09-26 00:00
Skriv ut ikon

Från 3 690 kr / person

Avgått 2022-09-26

4 dagar


I priset ingår:

Bussresa 
3 nätter del i dubbelrum
3 frukostbufféer
Färjeöverfarter
Vägavgifter
Reseledarservice 

Enkelrums tillägg: 990 kr

Valuta: Euro

Utflykter:
Stadsruntur
Vi får en god introduktion till den spännande tyska huvudstaden. Vi ser kända byggnader som Brandenburger Tor, Riksdagshuset och får lära känna staden och dess fascinerande historia.
Pris 220 SEK vid förbokning.
(Vid bokning på plats 270 SEK)

Middagsutflykt, Berlin by night.
Vi äter en gemensam middag på en trevlig restaurang i Berlin. Efteråt tar vår buss oss med på en tur i det  upplysta  Berlin.               
Pris beroende på arrangemang.

Denna utflykt utgår på julmarknadsresorna.
På nyårsresan görs denna i samband med nyårsarrangemanget
 

Tillägg

Berlin by Night 300kr
Stadsrundtur 220kr

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum Hpl R/S 04:15
Skara, Busstation 04:35
Vara,Järnvägsstation 04:55
Vårgårda, Järnvägsstation 05:15
Alingsås, Pendel-P, Göteborgsv. 7 05:35
Göäteborg 06:30
Varberg, Björäng Vägkrog 08:15
Falkenberg, Järnvägsstation 08:30
Halmstad, Arenan huvudingången 08:55
Helsingborg, Scandlines bussincheckning 09:40

Hotell

Best Western Plus Plaza Berlin Kurfürstendamm 2022-09-26

Hotellet ligger på Berlins populära shoppinggata Kurfürstendamm, här finner du mängder av kaféer, restauranger och butiker. I närheten hittar du även varuhuset KaDeWe (1500 meter) och Gedächtniskirche (700 meter) Alla rum är ljudisolerade, har Wi-Fi och är unikt inredda i teman från olika länder. I badrummen finns dusch. Varje morgon serveras en stor frukostbuffé på hotellet. Restaurangen El Dorado serverar spanska specialiteter och i hotellbaren erbjuds ett brett utbud av olika viner och öl.

I samarbete med: RESEMAKARN