Höga Kusten

Pampiga Höga Kustenbron över Ångermanälven

Höga Kusten

Höga Kusten finns med på UNESCO:s lista sedan 2000. Vi ser mycket av det vackra området och gör även en båttur ut till Ulvön.

Underbart vackra vyer, besök i små fiskelägen, besök på Hälsingegården Mårtes i Edsbyn m.m. Vi upplever en bra bit av Sverige, och naturscenerierna bekräftar verkligen att ”Sverige är fantastiskt”

Dag 1 Hemorten–Gävle
Vi reser via Örebro till Uppsala, och sedan till Skutskär och Furuvik till Gävle för central övernattning.

Dag 2 Gävle–Volasda´n i Edsbyn–Sundsvall
Efter frukost lämnar vi Gävle. Intressant besök i Edsbyn. Många hantverk och andra sysslor från förr visas under ”Volasda´n”, en hembygdsfest på Hälsingegården Mårtes. Bollnäs passeras.
Vi stannar tilI vid kyrkan i Järvsö, och sedan åker vi den.sk. Kalvstigen till Delsbo. Vi ankommer till Sundvall och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Sundsvall–Höga Kusten–Örnsköldsvik
En minnesvärd dag. Vi åker i hjärtat av Höga Kusten med fantastiska naturscenerier, gammal kultur och modern byggteknik. Vi åker på Höga Kustenbron, en av världens längsta hängbroar. Under dagen besöker vi även bl.a. ett gammalt fiskeläge, ett gammalt fiskarkapell,  Ådalsmonumentet i Lunde, Skulebergets infocenter, och dessutom finns det möjlighet till en promenad vid Rotsidan. Övernattning i Örnsköldsvik på ”Foppa Forsbergs hotell", centralt vid en vik av Bottenhavet.

Dag 4 Örnsköldsvik–Ulvön–Sundsvall
Underbar båtuflykt till fantastiska Ulvön, som hade Norrlands största fiskeläge under lång tid. Ön är även känd för sin surströmmingstillverkning och den lilla grusvägen kantas av en pittoresk bebyggelse. Vi avnjuter en Skärgårdsbuffét på hotellet, och sedan blir det en intressant information i det gamla kapellet om livet på Ulvön förr och nu. Övernattning i Sundsvall 

Dag 5 Sundsvall–Hemorten
Resan går via Gävle, Sala och Västerås  Vi fortsätter sedan hemåt efter en upplevelserik resa med många fantastiska vyer.

 

Skriv ut ikon
2023-07-29 - 2023-08-02

5 dagar


 

I priset ingår:
• Bussresa
• 4 nätter i dubbelrum
• Frukostbuffé dag 2 - 5
• Middag dag 1 - 4
• Lunch dag 3 i Höga Kusten
• Lunch dag 4 Skärgårdsbuffét på Ulvö Hotell
• Utflykt i Höga Kusten
• Båtresa till Ulvön
• Entré till Volasda´n på
  Hälsingegården Mårtes i Edsbyn
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg:  kr

Påstigningsorter

Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:10
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 07:25
Vara, Resecentrum hpl A 07:50
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 08:25
Skara, Busstation 08:50
Skövde, Resecentrum 09:15
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 09:50