Val di Fiemme  - Vandringsresa

Val di Fiemme - Vandringsresa

Aktivitetsresor blir allt mer populära och lockar turister att motionera bland fantastiska bergsformationer. Mäktiga toppar med svindlande vyer och en härlig gemenskap. Vi bor bekvämt och gemytligt och njuter av god mat.

Det finns många väl utmärkta leder som genomkorsar Alperna och de flesta områden i Italien. Alla resenärer kan finna lämpliga vandringar för sitt välbefinnande. Vi erbjuder organiserade vandringar tillsammans med någon av våra vandringsledare nästan alla dagar. Vår buss finns till hands för att göra vissa utflykter och transporter under veckan.
Någon av dagarna arrangeras även en frivillig utflykt (mot tillägg) för att ge vila och omväxling till vandringarna.
Vi övernattar i Tyskland på utresan och kör direkt på hemresan.
Våra duktiga ledare och chaufförer finns naturligtvis alltid tillhands för våra resenärers trygghet.

Dolomiterna
Bergsområdet i den nordöstra delen av Italien kallas Dolomiterna, området gränsar till Tyrolen i Österrike. Det typiska för Dolomiterna är dess söndervittrade toppar som ger landskapet en speciell prägel. Dolomiterna är mycket populärt året om. Vintertid erbjuder området världens största skidområde med 450 liftar och fantastiska nedfarter. Sommartid finns här ett fantastiskt stort utbud av vandringsleder.

Dagsprogram.

Dag 1
Hemorten-Södra Tyskland
Via Göteborg, Hallandskusten och genom Danmark. Färja till Tyskland där vi fortsätter till vårt övernattningshotell. Paus på lämpliga platser utefter vägen.

Dag 2
Efter tidig frukost reser vi vidare mot Italien. Vi passerar München, Innsbruck och vid Brennerpasset når vi den Italienska gränsen. Vi gör naturligtvis paus för förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe. På kvällen kommer vi fram till vårt familjeägda hotell och möts av våra värdar familjen Vanzetta. Gemensam middag på hotellet.   

Dag 3 – 7
Under vår vistelse i Italien gör vi vandringsutflykter på dagarna. Vi vandrar i varierande terräng på välmarkerade vandringsleder. Alla med normal grundkondition skall kunna vara med. Vandringsturerna varierar något i svårighetsgrad. Någon dag kan även gruppen delas för att tillgodose önskemålen från de som vill göra en lite tuffare vandring. Det finns naturligtvis möjlighet till egna aktiviteter.
Avgifter för lift transporter tillkommer.

 
 

Vi kommer även att göra en utflykt till Gardasjön för de som vill vila sina vandringsfötter en dag. (Denna utflykt är mot tillägg och har ett minsta antal på 15 personer).

Dag 8
Efter frukost har vi en dag att spendera i närheten av vårt hotell. På eftermiddagen påbörjar vi vår hemresa norrut genom Österrike och Tyskland.

Dag 9
Vi anländer till färjan i norra Tyskland lagom till frukost. Via Danmark når vi åter Sverige och hemorten framåt kvällen.
 

UTFLYKT:
Heldagsutflykt till Riva vid Gardasjöns nordspets. (Minst 15 resenärer)
Den lilla idylliska staden Riva del Garda, vid Gardasjöns strand. Här finns många bergsformationer runt sjön. Det är lätt att spendera en heldag med härliga bad i det klara alpvattnet,myllrande turistlivet längs strandpromenaden med många uteserveringar, fina trädgårdsanläggningar, butiker.m.m. Det finns säkert möjlighet till en båttur för den som så önskar.

Foto: visitfiemme.it, N Delvai, Hotel Genzianella, Park Hotel Aurora.

Bokningen stängdes 2022-09-17 00:00
Skriv ut ikon

Från 8 895 kr / person

Avgått 2022-09-17

9 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum (7 nätter)
• 7 Frukostbuffér
• 6 Middagar (på destinationen)
• Färjeavgifter 
• Vägavgifter
• Vandringsutflykter enligt program
• Vandringsledare
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg:  1 500 kr

Utflykt till Riva del Garda: 400 kr 


Turistskatt 2,50 € / person
och natt tillkommer och betalas av var och en direkt till hotellet i samband med utcheckning.

Valuta: DKK/EUR

Samarrangemang med:
LEIDEX RESOR

 

Påstigningsorter

Lidköping, Nybergs Buss garage 05:45
Timmele Kyrka 07:00
Ulricehamn, Leidex Resor 07:15
Dalsjöfors motet 07:30
Borås, Järnvägsstation 07:40
Ryamotet väg 40 08:05
Göteborg, Ullevi Skånegatan 08:30
Kungsbacka, Klovsten 08:50
Varberg, Nord 09:20
Björkäng Vägkrog (efter paus) 10:10
Falkenbergs Järnvägsstation, Kilavägen 10:25
Helsingborg, ForSea Bussincheckning 11:45

Hotell

Hotel Bavaria Brehna 2022-09-17
Hotell Genzianella 2022-09-18

Hotel Genzianella Ziano di Fiemme.