Vallarna Falkenberg - Korvfabrikören

Vallarna Falkenberg - Korvfabrikören

En ensemble full av publikfavoriter på Sveriges vackraste utomhusscen

I sommar lyfter vi Vallarnas friluftsteater till helt nya höjder! Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik.

Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén – Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.

I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans (Jessica Heribertsson) födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd.

Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?

Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade och pressade korvfabrikören Julius. Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile kamrer Lundström. Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lösning nära till hands. Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman. Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan. Vi kommer få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnea Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte. Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård. Och den smygande, extremt otursförföljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son Alexander Korenado. Vilket jädra gäng – klart som korvspad!

Med en ensemble av fantastiska skådespelare under manus & regi av Niklas Holtne blir det en sommarföreställning full av skratt, galenskap, oväntade vändningar och överraskningar. Njut av en spektakulär buskisshow på Vallarna, komplett med explosiva finaler och hisnande stunts. Det här är en pang-buskis som definitivt inte sparar på krutet!

Avresa på morgonen. Vi gör lunchpaus innan vi ser "Korvfabrikören" på Vallarnas friluftsteater, som ligger naturskönt vid Ätran. På området finns restaurangbod och Birgers Bubblande Boogie Bar. Efter föreställningen åker vi tillbaka till respektive hemort.

Föreställning: 15.00 - 17.30 inkl. paus

 

Skriv ut ikon

1 075 kr / person

2024-07-21

1 dag


I priset ingår:
• Bussresa
• Biljett till Vallarnas friluftsteater

Tillägg

Faktura per post 25kr

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum hpl R/S 10:00
Vara, Resecentrum hpl A 10:30
Lekåsakorsningen, hpl Lekåsa vändplats 10:40
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 10:55
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 11:10
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 12:00
Kungsbacka, Onsalamotet E6/Circle K 12:30

Preliminära hemkomsttider:
Kungsbacka ca 18.45
Göteborg ca 19.15
Alingsås ca 20.00
Vårgårda ca 20.15
Vara ca 20.40
Lidköping ca 21.10