Funny Girl - Malmö Opera

Funny Girl - Malmö Opera

Sanna Nielsen kommer tillbaka till Malmöoperan! 2020 gjorde hon succé i rollen som Broadwaystjärnan Fanny Brice i Funny Girl. Nu kan du åter uppleva detta lyckopiller med bl a Marianne Mörck, Oscar Pierrou Lindén och Ann-Louise Hanson.

Räkna med fart och fläkt, färgsprakande shownummer, dans, humor och kostymprakt.

Funny Girl är musikalklassikern om den verkliga Broadwaystjärnan Fanny Brices liv. Hon sjöng och dansade på New Yorks glittriga teaterscener i början av 1900-talet.

Många minns Barbra Streisands kultförklarade rollporträtt av Fanny Brice från uruppförandet på Broadway och framförallt från den Oscarsbelönade filmen. Precis som den starka och oberoende Fanny gjorde på sin tid, vände också Barbra på könsrollerna och konventionerna i en värld regerad av män.

Fanny vill inget hellre än att bli scenartist, men ingen tror på henne. Hon är för lång, för snackig, för mycket. Men med sin charm tar hon alla med storm. När producenterna upptäcker att hon sjunger fantastiskt, och dessutom har komisk talang, börjar hjulen snurra.

Fanny blir storstjärna hos den legendariske Broadwayproducenten Florenz Ziegfeld. Hans ’Ziegfeld Follies’ var storslagna shower som lade grunden till Broadways storhet som musikalscen. Hon inleder ett stormigt förhållande med Nick Arnstein, en världsvan professionell gambler som blir hennes livs stora kärlek. Medan hon gör succé på Broadway går det allt sämre för hans affärer…

 

Bokningen stängdes 2023-03-24 00:00
Skriv ut ikon
Avgått 2023-03-24

3 dagar

Boka via
Malmö weekend
Klicka här >> 2023-03-24