Kryssning Klaipeda

Kryssning Klaipeda

Följ med oss till Klaipeda i Litauen och upplev något annorlunda. Staden är mysig med kullerstensgator och vindlande bebyggelse.

I kurorten Palanga möter vi en trevlig gågata med massor av barer och restauranger. Gatan slutar vid stranden och den långa bryggan som löper ut i havet. Vi kryssar med DFDS från Karlshamn till Klaipeda

Dag 1 Hemorten - Karlshamn
Vi reser på förmiddagen från våra hemorter. I Varberg stannar vi för bensträckare och lunch för de som önskar. Sedan fortsätter vi mot Karlshamn. Här checkar vi in på färjan som tar oss till Klaipeda under natten. Efter avgång njuter vi en god middag i fartygets restaurang. Kanske blir det en tur i baren innan vi sover skönt i våra sängar.

Dag 2 Klaipeda
Under tiden vi äter frukost närmar vi oss Klaipeda. Vi seglar in i sundet mellan den ryska enklaven Kaliningrad och litauiska fastlandet. Fartyget lägger till och vi samlas i bussen för en rundtur med lokalguide. Under rundturen ser vi Klaipeda och härliga kurorten Palanga. Under rundturen ges tid för lunch och lite fri tid. Vi besöker det stora shoppingcentrat Akropolis innan vi återvänder till vår båt. Middag på kvällen.

Dag 3 Karlshamn - Hemorten
Efter frukost lägger båten till i Karlshamn och vi tar vår buss norrut. För att få variation i resan kör vi genom Småland hem. I Värnamo stannar vi för hungriga magar innan vi fortsätter mot Borås och till Göteborg för vidare färd norrut.

Skriv ut ikon

2 290 kr / person

2020-09-21 - 2020-09-23

3 dagar


I priset ingår

• Bussresa
• 2 nätter del i 2-b hytt, insides
• 2 middagar ombord (2-rätter)
• 2 Frukostbuffé
• Färja Karlshamn-Klaipeda T/R
• Vägavgifter
• Runtur med lokalguide i Klaipeda

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N-O 08:55
Skövde, Resecentrum 09:30
Skara, Busstation 09:55
Lidköping, Resecentrum Hpl R/S 10:20
Vara, Resecentrum 10:50
Vårgårda, Järnvägsstation 11:15
Alingsås, Göteborgsvägen 12:00
Göteborg, Stena Danmarks terminalen 12:30
Varberg, Björkäng (efter paus) 14:15

Hotell

DFDS Fartyg 2020-09-21

Tillägg: 

Utsideshytt 250 kr / person
Enkelhytt 600 kr

I samarbete med: RESEMAKARN