Karlstad med Lerin och Fröding 1 dag

Karlstad med Lerin och Fröding 1 dag

En trevlig dagstur till Karlstad i Värmland med besök på Alsters Herrgård och Sandgrund med Lars Lerins målningar.

Alsters Herrgård "Berättelsen om Fröding"
Vårt första besök blir på Alsters Herrgård. Här får vi uppleva en emotionell resa kantad av både skratt och sorg. Guiden ger oss en fördjupad och levande bild av den folkkäre skaldens liv och diktning. Visningen pågår på andra vångingen i huvudbyggnaden. Sittande lyssnar vi i cirka 40 minuter. Därefter kan vi se oss omkring innan det blir dags för lunch. Lunchen serveras på första vångingen 

Sandgrund Lars Lerin
Vi fortsätter sedan till Sandgrund  i Karlstad, där den ombyggda dansrestaurangen numera är permanent utställningsplats för Lars Lerins målningar. En kunnig guide berättar om Lars Lerin samt visar hans målningar. 

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. 

Här visas Lars Lerins bilder från Lofoten, Mellanöstern, Amerika och Munkfors. HSB-längor, fåglar, nöjesfält och vidsträckta vidder. Lars Lerin fångar både det nära och det mer avlägsna i sina bilder. Några små, andra monumentala. Alla lika rika på detaljer.

Lars Lerin är väldigt produktiv och allt får inte plats i konsthallen samtidigt. Därför hängs det om ungefär en gång per år för att hålla konstutställningen levande. Det är inte ovanligt att så mycket som två tredjedelar av basutställningen byts ut. 

Lars är även en begåvad författare med en helt egen stil, en nära och stark gestaltande berättandeform, inte sällan med dokumentära inslag från då och nu. I Lars Lerins skrivande möts livet och konsten i en helhet, precis som i hans målningar, och han har sedan sin debut 1983 med Utpost publicerat över 50 verk i bokform. Lars är hedersdoktor vid Karlstad universitet, en titel han ärats med för sitt stora konstnärskap både som författare och bildkonstnär. Eftermiddagsfika på Sandgrund innan hemresan.

 

Hemkomst  
Gullspång ca 17.25 
Mariestad ca 17.55
Skövde ca 18.30
Skara ca 18.55
Lidköping ca 19.20

Skriv ut ikon

825 kr / person

2020-09-02

1 dag


I priset ingår: 
• Bussresa 
​• Bussfika
​• Entré o guidning på Alsters Herrgård
​• Lunch på Alsters Herrgård
​• Entré & guidad visning på Sandgrund, Lerin
​• Eftermiddagsfika på Sandgrund

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum hpl R/S 07:00
Skara, Busstation hpl M 07:25
Skövde, Resecentrum 07:50
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 08:25
Gullspång, Ingo Storgatan 08:55