Uppland

Uppland

Uppland är ett landskap med många sevärdheter. Vacker natur, närhet både till Mälaren och kusten med 13 000 öar i Roslagens skimrande skärgård.

Vi besöker t.ex. mer än 1000-åriga Sigtuna, som är en riktig pärla vid Mälaren med små trähus, stora trädgårdar och välkänt rådhus. De charmiga idyllerna och ”sommarstäderna” Öregrund och Östhammar vid vattnet i Roslagen finns också med på programmet, liksom Skoklosters slott, Linnés Hammarby och de historiska järnbruksorterna Gimo, Forsmark och Österbybruk.

Dag 1 Hemorten - Skokloster - Sigtuna - Uppsala
Vi reser via Örebro och Västerås till Uppland. Lunchpaus i "parkstaden" Enköping med möjlighet att promenera i "Drömparken". Vi kommer sedan till Mälarslottet Skokloster. En guide visar oss slottet innan vi fortsätter till pittoreska Sigtuna som ligger naturskönt vid Mälaren. Vi promenerar i staden som grundades redan 980. En eftermiddagsfika passar bra på något av stadens caféer. Sedan är det bara några mil kvar innan vi kommer till vårt hotell som har perfekt läge mitt i Uppsala. En promenad vid Fyrisån är trevligt och Linnéträdgården och Domkyrkan ligger också på promenadavstånd.

Dag 2 Uppsala med Roslagsutflykt
Under en rundtur i Uppsala njuter vi av utsikten från Slottet, både över stadens centrum och Botaniska trädgården. Vi vandrar sedan vid Uppsala högar innan vi åker ut till Roslagen med gamla sevärda bruksmiljöer i Gimo, Forsmark och Österbybruk och de små vackra kustpärlorna Östhammar och Öregrund. Lunchpaus i Öregrund. Under eftermiddagen besöker vi Linnés Hammarby med världsunik historisk miljö. I den lummiga parken frodas många av de växter som Linné själv odlade. Vi får en intressant visning av bostadshuset och trädgården.

Dag 3 Uppsala - Norrtälje - Vaxholm - Hemorten
Morgonbesök i Skandinaviens största kyrka, Uppsala Domkyrka. Platser som förknippas med Heliga Birgitta och Nils Ferlin passeras, och vi gör en paus i ”Roslagens huvudstad” Norrtälje, en idyllisk liten stad med genuin bebyggelse och medeltida vägnät. Därefter fortsätter vi via Roslags-Kulla till Vaxholm, som är den ”södra porten” till Roslagen. Ända sedan 1800-talet har hamnen varit knutpunkt för trafiken och livet i skärgården. Vaxholm brukar kallas för ”Skärgårdens huvudstad”. Här gör vi en lunchpaus. Vi passerar Stockholm och vidare mot hemorten efter några trevliga Upplandsdagar.

Skriv ut ikon

2 995 kr / person

Avgått 2019-06-07

3 dagar


I priset ingår:
• Resa i modern turistbuss
• Del i dubbelrum med halvpension
• Skokloster: Entré o visning
• Linnés Hammarby: Entré och visning
• Uppsala Domkyrka: Entré
• Rundtur i Uppsala
• Besök vid Uppsala högar
• Besök: Enköping, Sigtuna, Öregrund, Östhammar, Norrtälje, och Vaxholm
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg:  820 kr

Påstigningsorter

Vara, Resecentrum 06:30
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 07:00
Skara, Busstation 07:25
Skövde, Resecentrum 07:50
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 08:25
Hova, Ingo 08:50

Hotell
Elite Hotel Academia
Mitt i centrum, öppnade mars 2017


Hemkomst: Mariestad ca 20.00