Jul på Tjolöholms slott och Liseberg

Tjolöholms slott

Jul på Tjolöholms slott och Liseberg

Två julmarknader på samma resa: Tjolöholms slott och Liseberg

Vi åker direkt till Tjolöholms slott, som har en av Västsveriges största julmarknader. Hela godset är julpyntat, och det finns möjlighet att handla kvalitativt hantverk och lokalproducerade delikatesser från cirka 100 utställare. Här finns tomtar och troll, kerami-, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv praliner med mera. Slottsbutiken är fylld med varor med inspiration från slottets historia. Det finns flera platser att fika och äta på under Tjolöholmsbesöket.
Färden fortsätter till Liseberg, dit vi anländer vid 14.30-tiden. På Liseberg kan du strosa bland julmarknadens många bodar i skenet av miljoner juleljus och känna doften från hemlagat julgodis, glögg och brända mandlar, och här finns också flera ställen att fika och äta på. I ett kvarter kan du njuta av en julmarknad från förr och i parkens hamnkvarter sjuder det av julstämning. Ta rulltrappan upp till Lisebergs Designmarknad i Lisebergstornet. Vill du passa på att shoppa i någon butik utanför Liseberg, så finns den möjligheten också. Bussen avgår från Liseberg 18.00.

Skridskoåkning
När det inte är föreställning så kan du snöra på dig skridskorna, och har du inte egna skridskor med dig, så finns det att hyra.

Hemkomsttider:
Alingsås, ca 18.45
Vårgårda, ca 19.05
Vara, ca 19.30
Lidköping, ca 20.00
Skara, ca 20.25
Skövde, ca 20.50
 

Skriv ut ikon

595 kr / person

Avgått 2019-11-30

1 dag

I priset ingår:
Bussresa
Entré till Tjolöholms julmarknad
Entré till Lisebergs julmarknad

Påstigningsorter

Skövde, Resecentrum 07:40
Skara, Busstation 08:05
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 08:30
Vara, Resecentrum 09:00
Vårgårda, Rasta 09:25
Alingsås, Götaplan 09:40