Sångfestivalen i Tallinn

Sångfestivalen i Tallinn

Estniska sångfestivalen äger rum på Sångarfältet i Tallinn vart femte år. Evenemanget har ägt rum i Tallinn sedan 1896 och samlar ca 25 000 deltagare! Detta måste upplevas på plats.

Gamla stan i Tallinn med tinnar och torn är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Om du vill shoppa så finns det linnetyger,glas, keramik och bärnsten m.m. till bra priser. Vi bor två nätter i Tallinn på centralt hotell, direkt vid Gamla stan. Temat 2019 är "My Fatherland is My Home". Välkommen med på en resa i körsångens tecken.

Dag 1 Hemorten - Stockholm - Tallink
Vi lämnar vår hemort  på morgonen för färd till Stockholm. På eftermiddagen kommer vi fram till Värtahamnen där Tallinks fartyg Baltic Queen ligger och väntar på oss. Vi checkar in och går ombord och sedan är det dags att utforska fartygets kvällsutbud. Fartyget avgår 17.30.

Dag 2 Tallinn - Konsert på sångarfältet
Frukostbuffén väntar innan vi anländer till Tallinn kl. 10.15 (lokal tid). Vi bekantar oss med Tallinn under en rundtur med bussen och till fots, och därefter checkar vi in på vårt centrala hotell som ligger direkt vid gamla stan och kortegevägen till sångarfältet. Under eftermiddagen ser vi när sångarna gemensamt går från Tallinns centrum till sångarfältet. Även publiken promenerar. Kl. 19.00 börjar den fantastiska konserten på sångarfältet. Vi har sittplatsbiljetter som ingår i resans pris.

Dag 3 Tallinn på egen hand
I dag finns möjlighet att utforska Tallinns vackra stadskärna. Det finns också möjlighet att besöka sångarfältet. Kl. 14.00 börjar dagens konsert. Lördagens och söndagens konserter är olika. De flesta besökarna står på den sluttande "naturläktaren" bakom sittplatserna.
Du kan boka biljetter till söndagens konsert när du bokar resan. Biljetter kan även köpas direkt vid entrén, men till ett något högre pris.

Dag 4 Utflykt till Paldiski - Tallink
Vi gör en utfly till den estniska landsbygden och hamnstaden Paldiski, som var hemlig och stängd stad under ryska ockupationen. Vi åker tillbaka till Tallinn och har lite tid på egen hand. Kl 18.00 avgår Tallinks fartyg Baltic Queen.

Dag 5 Tallink - Stockholm - Hemorten
Vi anländer till Stockholm kl. 10.15 och tar farväl av sjölivet för denna gång. Bussen kör genom Stockholm, och färden går hemåt med stopp vid lämpligt ställe för lite ätbart. Framåt kvällen är vi åter på våra hemorter.

Skriv ut ikon

5 050 kr / person

Avgått 2019-07-05

5 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• 2 nätter i dubbelrum
• 2 nätter i insides dubbelhytt
• 4 frukostbufféer
• Sittplatsbiljett, lördag
• Rundtur med lokalguide i Tallinn
• Utflykt till landsbygd och Paldiski
• Reseledarservice

Tillägg
Utsides Dubbelhytt per person: 640 kr
Insides Enkelhytt + Enkelrum: 1660 kr
Utsides Enkelhytt + Enkelrum: 2940 kr


 

Tillägg

Sittplats Söndag 650kr
Ståplats Söndag 100kr

Påstigningsorter

Vara, Resecentrum 08:30
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 09:05
Skara Busstation 09:30
Skövde, Resecentrum 09:55
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 10:30
Linköping, Fjärrbussterminalen 13:30
Stockholm, TallinkSilja-Terminalen 16:00

Hotell
Sokos Hotel Viru
Bra hotell, direkt vid Gamla stan

 

Bra att veta!
Det är smidigast att gå till sångarfältet 
(3km från hotellet).
Bussen har inte möjlighet att köra dit. Så utrusta dig med fotvänliga promenadskor.


Valuta: Euro


Pass: Ja