Andra sidan Vättern

Andra sidan Vättern

En innehållsrik 2-dagarsresa till "Andra sidan Vättern" med båttur på Göta kanal mellan Berg och Borensberg. Vi gör ett besök på det intressanta Flygvapenmuseet i Linköping där vi får en guidad visning.

 I Gränna ser vi polkagristillverkning och det finns möjlighet att shoppa lite godsaker på Venus choklad i Askersund och Brunneby Musteri.

Dag 1 Hemorten-Linköping
Vi startar på morgonen och kör väg 49 mot Askersund med paus vid Koviken intill Vättern (busskaffe med fralla). I Askersund besöker vi Venus Choklad som tillverkar fantastiska chokladpraliner. Carl von Linné kallade choklad för "Gudarnas föda". De berättar om tillverkningen och det finns möjlighet att köpa med sig godsaker hem. Färden går sedan vidare till Brunneby musteri där det finns möjlighet att provsmaka och handla av deras eget sortiment av cider, saft, juice, sylt och marmelad samt ett stort utbud av lokalproducerade delikatesser.

Sedan väntar Linköping, där vi först besöker Gamla Linköping med möjlighet att se sig omkring bland de gamla byggnaderna samt äta lite lunch på egen hand. Här finns bl.a. Dahlbergs café.
Flygvapenmuseum i Linköping blir nästa besök. Under en guidad rundtur (ca 1 timma) får vi veta flygets historia. Och det finns många fina flygplan att titta på. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Linköping-Hemorten
Vi startar dagen med en tur på Göta kanal mellan Berg och Borensberg. Under färden får ni uppleva en av de vackraste delarna av Göta kanal med nio slussar och två akvedukter, genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Under tiden serveras lunch.

Vi fortsätter söderut och kommer till Gränna med sina polkagrisar. Att ta steget in i Polkapojkarnas butik är som att ta steget tillbaka till 1800-talet. Där är allt inrett i riktig gammaldags stil med järnspis, byråer, furugolv, ljuskronor och en massa dekorationer som gamla burkar, lådor och ting. Här får vi  se hur man gör polkagrisar samt höra berättelse om dess historia. Det blir även tid till egna strövtåg och fikastund.
På kvällen är vi åter hemma efter härliga smakrika upplevelser.

Skriv ut ikon

2 275 kr / person

2019-08-01 - 2019-08-02

2 dagar

I priset ingår: 
* Resa i modern turistbuss
• 1 natt i dubbelrum
• 1 frukostbuffé
• 1 middag
• Busskaffe med fralla dag 1
• Lunch ombord på kanalbåden dag 2
• Båttur på Göta kanal Berg-Borensberg
• Guidad rundtur på Flygvapenmuseet i Linköping
• Besök på Venus Choklad i Askersund
* Besök i Friluftsmuseet Gamla Linköping
• Besök på Brunneby musteri
• Besök på Grenna Polkagriskokeri
• Reseledarservice

Påstigningsorter

Vara Resecentrum 06:30
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 07:00
Skara, Busstation 07:20
Götene Busstation 07:40
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 08:00
Skövde, Resecentrum 08:30

Enkelrumstillägg: 260 kr