Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Skaragatan 83
531 40 Lidköping
Tel: 0510-70 000

Romantiska Paris

2011-04-24 11:00

Lite resminnen från Paris

Nu har vi kommit hem från en härlig resa till ett vårligt Paris. Vi startade tidigt på lördag morgon och övernattade i Bielefeld på vår  väg mot resmålet. En härlig känsla när man åker in i Paris och först får syn på siluetten av Sacré-Coeur och efter lite spejande även Eiffeltornet. Vi åker till vårt hotell med bra läge. Nära till både busshållplats och Metro om man vill ut på egna äventyr.

I Paris hinner vi med både att "göra Paris" på egen hand och en guidad rundtur. Vi åker båttur på Seine och en tur upp i Eiffeltornet.

 

Utflykter till Versailles Slottspark där vi beundrar Solkungens slott, några ser det inifrån och en del vandrar runt i slottsparken och beundrar slottet från utsidan.

Vi gör även en utflykt till målaren Claude Monets hem Giverny. Här är det som att vandra runt i de kända målningarna som vi har sett och beundrat.

En kväll åker vi upp till Montmartre, där vi beundrar den vackra kyrkan Sacré-Coeur och tittar på utsikten innan vi äter en gemensam middag.

På vår vär åter mot Sverige gör vi ett lunchstopp i den vackra staden Antwerpen. Vår övernattning denna gång blir i Bramsche.  Fredag kväll är vi åter hemma fyllda av glada minnen, härliga upplevelser och nya bekantskaper.   

Taggar:

Kommentarer