Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Skaragatan 83
531 40 Lidköping
Tel: 0510-70 000

Dalarna med Dalhalla

2010-08-20 00:00

Det är alltid lika härligt att komma upp till Dalarna. Och är det dessutom i samband med en konsert på Dalhalla så är det ännu bättre. Tänk att man har kunnat få till en så bra scen mitt ute i skogen tack vare att kalkbrottet Draggängarna upphörde. 1994 var den först konserten i Dalhalla och sedan dess har det hänt en hel del förändringar. Det finns 4 000 sittplatser och akustiken är fantastisk.

Här har många artister uppträtt och sommaren 2010 var vi i Dalhalla vid 2 tillfällen. Dels på Operan Trollflöjten och dels på Kalle Moraeus med vänner.  Båda fantastiska föreställningar som man gärna ser fler gånger.

Alltid när vi åker till Dalhalla passar vi på att se oss omkring lite i Dalarna också. I Mora passade en del på att besöka Zorn-museet som hade en fin utställning.

Vi besökte givetvis Nusnäs och tillverkningen av Dalahästar. Alltid lika roligt att komma dit och lyssna till deras humoristiska berättelse om hur tillverkningen går till.

I Sundborn var det flera som passade på att besöka Carl Larsson-gården.

Ja denna resa gör vi ju varje sommar och 2011 blir det Malena Ernman, Paul Potts i juli och Kalle & hans vänner i augusti.

Taggar:

Kommentarer