Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Skaragatan 83
531 40 Lidköping
Tel: 0510-70 000

Resminnen från Holland 2009

2009-05-03 16:30

RESMINNEN FRÅN HOLLAND 2009

Vi startade vår färd söderut på måndag morgon. Via Helsingborg-Helsingör kom vi över i Danmark och sedan vidare via Lübeck, Hamburg och Bremen till Delmenhorst där vi hade vår första övernattning. Det är vackert att åka längs vägarna i vårtid. Blommande träd och gula fält avlöser varandra

Tisdagen startade med regn men det blev bättre framåt dagen. Vi körde via Gronningen mot Afsluitdijk, vallen som skiljer Nordsjön från Ijsselmeer.
Vid ett stopp vid "Monumentet" beundrade vi holländarnas kamp mot havet.

Färden gick sedan vidare mot den lilla fiskebyn Volendam, där vi hade paus för lunch och egna strövtåg. Nästa stopp var vid Ostfarm och träskotillverkning. Vi fick se hur det går till att tillverka de typiska holländska träskorna samt smaka på ost. Givetvis fanns det möjlighet till shopping.
Under vår vistelse i Holland bor vi på Hotel Casino Sassenheim som har ett mycket bra läge mitt i tulpandistrikten.

Onsdag startar vi med ett besök på världens största blomsterauktion Aalsmeer Bloemenveiling. Vagnar med blommor rullar i i rum där blomstermäklarna (köparna) sitter vid sina datorer och försöker köpa till så lågt pris som möjligt.

Sedan går färden vidare till Amsterdam där vi åker på en kanaltur, besöker ett diamantsliperi och har tid för shopping m.m.

På torsdagen ägnar vi förmiddagen åt den fantastiska blomsterparken Keukenhof. Här blommar det för fullt, och framför allt tulpanerna finns i olika former och färger uppblandade med narcisser och hyacinter.

Sedan far vi vidare och tittar på en rundmålning som visar hur det såg ut förr i området där man odlar tulpanlökar.

Därefter åker vi till Haag. Vi passerar slottet där Drottning Beatrix har sin arbetsplats. Och kommer till den fantastiska målningen Panorama Mesdag som föreställer livet vid Scheveningen för hundra år sedan. Vi fortsätter sedan till Scheveningen för att se hur det ser ut idag. På väg dit passerar vi Fredpalatset där Internationella Domstolen har sitt säte. Vi gör en paus och dricker lite kaffe ute vid kusten.

Fredag lämnar vi Holland via den lilla pittoreska byn Giethoorn. Här tar sig byborna fram via båtar på vattenvägar.

Färden gick sedan vidare till Hamburg och vårt hotell. Vi gjorde en liten rundtur i Hamburg på kvällen innan det var dags för natten.

Lördag gick färden hemåt och på kvällen var vi hemma efter en vecka med fina minnen i bagaget.