Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Skaragatan 83
531 40 Lidköping
Tel: 0510-70 000

Resminnen från Prag 2007

2007-08-20 14:00

Vi startade vår resa söderut lördag morgon. Första övernattningen var i Potsdamtrakten. Gemensam middag på kvällen.
Nästa dag åkte vi mot Dresden "Sachsens pärla" där vi fick några timmar att upptäcka denna stad.
Här finns många spännande byggnader att se på. Vi hann med både lite lunch och att se oss omkring innan färden gick vidare.

Färden gick vidare mot Prag längs Elbe/Labe. Här följder vägen floden och det är många vackra vyer mötte oss. Vid gränsen mellan Tyskland och Tjeckien fick man visa passen vilket ju inte är så vanligt längre.

I Prag checkade vi in på vårt hotell och sedan tog vår reseledare Berthold med oss på en spårvagnstur in till Gamla stan. Vi gick en tur och bekantade oss med Gamla stan och Berthold pekade ut en del sevärdheter. Vi tittade även på det Astronomiska uret vid Gamla Stads torg. Och sedan tog vi tunnelbanan åter till hotellet, det var endast 3 stationer, och lätt att ta sig fram med både spårvagn och tunnelbana.

Denna dag startade med en guidad promenad med en svensktalande guide. Han är mycket intressant och med härlig humor lotsade han oss på en oförglömlig tur. Vi fick bl.a. veta att Svenska Ambassaden har den vackraste utsikten i Prag. Vi vandrade via bl.a. Pragborgen och Karlsbron till Gamla Stads torg.

På eftermiddagen åkte vi en båttur på Vltava. Vädret var fantastiskt och många av oss passade på att njuta av en härlig glass under tiden som båten gled fram på floden.

Nästa dag var det flera som ville besöka den jättestora marknaden i Prag. Och Berthold visade vägen via Spårvagnen. Några inköp gjordes och här gällde det att pruta rejält. Därefter tillbringades dagen efter eget tycke och smak. En del shoppade och andra njöt av det fina vädret i denna fantastiska stad.
På kvällen var det flera som gick ut och åt gemensam middag.

Den femte dagen var det dags att åka norrut. Dagens hotell ligger i Schwerin. Staden med ett sagoslott som vi tittade på i kvällsbelysning.

Vi startade på morgonen från vårt hotell i Schwerin och körde vidare norrut. I Rostock pågick det hamnfest vilket gjorde att vi fick sällskap av många fina fartyg när färjan lade ut mot Gedser.

Sedan åker vi vidare genom Danmark och Helsingör-Helsingborg och på kvällen är vi åter hemma fulla av trevliga minnen och planerar givetvis vart vi kan åka nästa gång.

Taggar: Prag

Kommentarer